Maaltijdsoep met kip
Ingrediënten 4 personen
Soep
1 kleine pompoen
3 grote tomaten
1 ui
1 rode paprika
1 – 2 teentje(s)look
1 el komijn
Laurierbladje
2 liter bouillon
P&Z
Enkele bloemkoolroosjes en een handje princessenboontjes
Gevogelte en aardappelen
400 g kipfilet
4 el olijfolie
400 g aardappelen (in blokjes gesneden)
Toppings
100 g kikkererwten of witte bonen
Platte peterselie (gehakt)
Koriander (gehakt)
Rode peper (gehakt)
Gember (geraspt)
Bereiding:
1. Snijd de groenten voor de soep (pompoen,tomaat, paprika, ui) in grove stukken en voeg bouillon, look en kruiden toe. Laat gedurende 15′- 20′ minuten koken en mix de soep fijn.
2. Snijd de kip in reepjes en bak in de olijfolie bruin.
3. Voeg bloemkoolroosjes, snijboontjes, kip en aardappelen toe aan de soep en laat nog een 15′ doorkoken.
4. Toppings: voeg alle toppings naar smaak toe in de soep
TIP! Bereid deze soep wanneer je een grote groep uitnodigt en zet de toppings op tafel zodat de gasten zelf hun soep kunnen afwerken.