Maaltijdsalade met kikkererwten en zoete aardappel ⋆ Gezond met Lotte
22943
post-template-default,single,single-post,postid-22943,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499
Maaltijdsalade met kikkererwten, zoete aardappel en geitenkaas

Maaltijdsalade met kikkererwten, zoete aardappel en geitenkaas

Ingrediënten (1 persoon)

40g zachte geitenkaas

50g kikkererwten (uit blik)

150g zoete aardapel

1 handje courgetti

100g spruiten

100g champignons

1 kleine rode biet ( voorgekookt)

2 handjes veldsla

5g pompoenpitten

1/2 grote vijg of 1 kleine vijg

1/2 kl currypoeder

1/2 kl komijn

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°. Breng water aan de kook. Kuis de spruiten en kook gaar in circa 10’. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes van circa 2 cm. Meng met 1/2 el olijfolie en P&Z en plaats gedurende 20’ in de oven.
  2. Snijd ondertussen de champignons in schijfjes. Verhit 1/2 el olijfolie. Bak hierin de champignonnen gaar en werk af met P&Z.
  3. Meng de kikkererwten met het currypoeder en komijn. En voeg nog 10’ bij de zoete aardappel in de oven. (Zoete aardappel in totaal 30’ In de oven)
  4. Snijd de rode biet in blokjes. Neem een bord en leg eerst een laagje veldsla, gevolgd door de courgetti en rode biet.
  5. Meng de spruiten met de champignons, zoete aardappel en kikkererwten. Leg deze mengeling op de salade.
  6. Werk af met de zachte geitenkaas en pompoenpitten.

Smakelijk

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?