Maaltijdsalade met kikkererwten, zoete aardappel en geitenkaas
Ingrediënten (1 persoon)
40g zachte geitenkaas
50g kikkererwten (uit blik)
150g zoete aardapel
1 handje courgetti
100g spruiten
100g champignons
1 kleine rode biet ( voorgekookt)
2 handjes veldsla
5g pompoenpitten
1/2 grote vijg of 1 kleine vijg
1/2 kl currypoeder
1/2 kl komijn
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°. Breng water aan de kook. Kuis de spruiten en kook gaar in circa 10’. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes van circa 2 cm. Meng met 1/2 el olijfolie en P&Z en plaats gedurende 20’ in de oven.
- Snijd ondertussen de champignons in schijfjes. Verhit 1/2 el olijfolie. Bak hierin de champignonnen gaar en werk af met P&Z.
- Meng de kikkererwten met het currypoeder en komijn. En voeg nog 10’ bij de zoete aardappel in de oven. (Zoete aardappel in totaal 30’ In de oven)
- Snijd de rode biet in blokjes. Neem een bord en leg eerst een laagje veldsla, gevolgd door de courgetti en rode biet.
- Meng de spruiten met de champignons, zoete aardappel en kikkererwten. Leg deze mengeling op de salade.
- Werk af met de zachte geitenkaas en pompoenpitten.
Smakelijk
Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?