
In
Alle recepten, Diner, Lunch, Vegetarisch
Linzensoep met pastinaak en boerenkool
Ingrediënten ( 4 porties)
1 ui
2 prei stengel
2 pastinaken
150g boerenkool
100g gedroogde groene linzen
400g kikkerwten ( uit blik)
1 klein naan broodje OF enkele sneden volkoren brood
2 teentjes look
2 kl korianderpoeder
1kl kurkuma
1 kl kaneel
1 kl sambal oelek
1 bosje verse koriander
2 bouillonblokjes
1/2 el olijfolie
Bereiding:
- Verwijder de blaadjes koriander van de steeltjes en snijd de steeltjes fijn. Hak de ui en de prei fijn. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en voeg de ui toe. Pers het teentje look erbij. En laat gedurende 10′ fruiten. Voeg de koriandersteeltjes toe en roer even om. Voeg de koriander, kurkuma, kaneel en sambal oelek toe en fruit nog 1′ verder.
- Voeg de gedroogde linzen toe en 1 liter water met 2 bouillonblokjes. Laat 10′ koken en voeg de prei reepjes toe. Laat opnieuws 10′ verder koken. Verwijder ondertussen de nerven en de harde steel van de boerenkool en snijd de bladeren in repen.
- Voeg de boerenkool en de kikkererwten toe aan de soep. Laat nog enkele minuten koken en zet van de pot van het vuur. Werk af met P&Z en de verse koriander. Serveer er het naan brood bij of enkele sneden volkoren brood.
Smakelijk
Maakte jij dit receptje? Ik ben erg benieuwd naar jou resultaat. Trek gerust een foto en tag me op Instagram.