Linzen- wortelsalade met venkel en zoete aardappel ⋆ Gezond met Lotte
23551
post-template-default,single,single-post,postid-23551,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499
Linzen- wortelsalade met venkel en zoete aardappel

Linzen- wortelsalade met venkel en zoete aardappel

Dit recept voor linzen- wortelsalade past binnen een gezond vegetarisch/ vegan voedingspatroon. Heb je geen Za’atar in huis? Geen nood je kan het ook met Peper, zout en rozemarijn of tijm kruiden.

Ingrediënten ( 1 persoon)

55g droge linzen of 150g linzen uit blik

150g zoete aardappel

2 grote wortels

1 kleine venkel

1 kl agavesiroop

1 el vlierbloesemazijn of een ander fruitazijn

5 kerstomaten

1 kl za’atar

1 el gehakte munt

1 kl citroenzeste

snuifje chilivlokken

snuifje sesamzaad

1 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de aardappel in 2 en bestrijk iedere helft met olijfolie. Bedek een plaat met bakpapier en leg de zoete aardappel op de plaat. Plaats in de oven gedurende 30′.
  2. Breng water aan de kook en kook de linzen gaar zoals aangegeven op de verpakking. ( circa 20′)
  3. Schil ondertussen de wortels en snijd horizontaal in 4 stukken. Meng de wortels met de za’atar, de overige olijfolie en P&Z. Leg de wortelen mee in de oven op het bakpapier gedurende 25′.
  4. Neem ondertussen de venkel en snijd deze in flinterdunne reepjes. Ik gebruik hiervoor mijn spiralizer maar je kan het ook perfect handmatig doen. Zet de venkel aan de kant.
  5. Meng voor de dressing 1 el vlierbloesemazijn met de citroenzeste, agavesiroop en chilivlokken. Gebruik de dressing om deze onder de linzen te mengen.
  6. Serveer de wortels met de linzen, zoete aardappel en venkel en kerstomaten. Werk af met verse munt en sesamzaad.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?