Linzen- wortelsalade met venkel en zoete aardappel
Dit recept voor linzen- wortelsalade past binnen een gezond vegetarisch/ vegan voedingspatroon. Heb je geen Za’atar in huis? Geen nood je kan het ook met Peper, zout en rozemarijn of tijm kruiden.
Ingrediënten ( 1 persoon)
55g droge linzen of 150g linzen uit blik
150g zoete aardappel
2 grote wortels
1 kleine venkel
1 kl agavesiroop
1 el vlierbloesemazijn of een ander fruitazijn
5 kerstomaten
1 kl za’atar
1 el gehakte munt
1 kl citroenzeste
snuifje chilivlokken
snuifje sesamzaad
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de aardappel in 2 en bestrijk iedere helft met olijfolie. Bedek een plaat met bakpapier en leg de zoete aardappel op de plaat. Plaats in de oven gedurende 30′.
- Breng water aan de kook en kook de linzen gaar zoals aangegeven op de verpakking. ( circa 20′)
- Schil ondertussen de wortels en snijd horizontaal in 4 stukken. Meng de wortels met de za’atar, de overige olijfolie en P&Z. Leg de wortelen mee in de oven op het bakpapier gedurende 25′.
- Neem ondertussen de venkel en snijd deze in flinterdunne reepjes. Ik gebruik hiervoor mijn spiralizer maar je kan het ook perfect handmatig doen. Zet de venkel aan de kant.
- Meng voor de dressing 1 el vlierbloesemazijn met de citroenzeste, agavesiroop en chilivlokken. Gebruik de dressing om deze onder de linzen te mengen.
- Serveer de wortels met de linzen, zoete aardappel en venkel en kerstomaten. Werk af met verse munt en sesamzaad.
Smakelijk