Linzen- quinoasalade met pompoen en geitenkaas ⋆ Gezond met Lotte
23485
post-template-default,single,single-post,postid-23485,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499
linzen- quinoa salade met pompoen en geitenkaas

Linzen- quinoasalade met pompoen en geitenkaas

Ingrediënten ( 1 persoon) 

35g droge puylinzen of 75g linzen uit blik ( deze hoef je niet meer te koken)

40g quinoa ( ongekookt)

60-75g zachte geitenkaas

1/2 flespompoen

2 handjes veldsla

1.5 el teriyaki

1/2 el balsamico

1 takje verse munt

1 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200° en breng water aan de kook. Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 10 minuten de quinoa toe. Kook beiden gaar.
  2. Snijd ondertussen de pompoen in blokjes van 1 cm. Meng deze met de olijfolie en P&Z. Verdeel over een bakplaat en plaats gedurende 10 minuten in de oven. Plaats de geitenkaas in een kleine ovenschaal en zet na 10 minuten mee in de oven bij de pompoen. Laat beide gedurende 10 minuten verder garen.
  3. Meng de teriyaki met de balsamico en hak de munt grof.
  4. Hussel de linzen, quinoa en pompoen onder elkaar en werk af met de gehakte munt.
  5. Dresseer een bord met de veldsla en druppel er 1/2 van de dressing over. Leg hierop het linzen- quinoa- pompoen mengsel en druppel de overige dressing erover. Serveer met de warme geitenkaas.

Smakelijk

 

interesse in voedingsadvies?