Kruidige vis met asperges en speltgranen ⋆ Gezond met Lotte
23117
post-template-default,single,single-post,postid-23117,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499
kruidige vis en asperges met granen

Kruidige vis met asperges en speltgranen

Deze kruidige vis met asperges en speltgranen zorgt voor een variatie met asperges. Je kan de witte asperges ook perfect vervangen door de groene versie.

Ingrediënten (1 persoon)

150g witte vis ( ik gebruikte roodbaarsfilet)

40g spelgranen (of zilvervlies rijst)

200g witte asperges

2 handjes kerstomaten

1 lente-ui

1/4 rode peper of een snuifje chilipoeder

1/2 cm gember

1/2 kl mosterdzaad

Snuifje komijn

Enkele stukjes venkelzaad

50 ml light kokosmelk

1/2 el olijfolie

Bereiding:

  1. Snijd de lente- ui en rode peper in ringetjes. Schil de asperges en snijd in stukken van circa 1,5 cm. Schil de gember en snijd in fijne reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de lente-ui en rode peper toe. Laat gedurende circa 5′ sudderen. Voeg hierna de gember, mosterzaad, komijn en venkelzaad toe en rooster kort.
  3. Voeg de granen toe aan de pan en meng goed met de kruiden. Neem de kerstomaten en de asperges en voeg deze toe aan het mengsel. Laat 2 minuten mee bakken en voeg hierna 250ml water en de kokosmelk toe. Kook gaar volgens de gaartijd van de granen.
  4. Snijd ondertussen de witte vis in grove stukken en voeg een kleine 5′ toe aan het éénpansgerecht.
  5. Serveer en werk af met P&Z.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?