Kruidige salade met parelcouscous, halloumi en linzen
Dit recept voor kruidige salade met parelcouscous, halloumi en linzen past binnen een gezond voedingspatroon.
Opgelet! Halloumi is een iets vettere kaas dan de gewone magere kaas. Gebruik het daarom als smaakmaker en neem geen grote portie.
Ingrediënten (1 persoon)
1 tomaat
3-5 radijzen
enkele bloemkoolroosjes
3 half gedroogde tomaten
30g gekookte linzen (uit blik)
30g halloumi
40g ongekookt parelcouscous
1 el gehakte peterselie
1 el gehakte koriander
1 el gehakte munt
p&z
Bereiding:
1. Breng water aan de kook en kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de parelcouscous afkoelen. Verhit ondertussen een antikleefpan op laag vuur en snijd de halloumi in dunne plakjes. Bak de stukjes halloumi rustig tot ze lichtbruin kleuren.
2. Snijd ondertussen de tomaat en half gedroogde tomaten in blokjes en de radijzen in schijfjes. Neem de bloemkool en mix in een blender tot kleine korreltjes. Meng de groenten onder elkaar en voeg tot slot de gehakte koriander, gehakte peterselie en gehakte munt toe. Voeg tot slot de linzen en de parelcouscous toe.
3. Serveer de salade met de gebakken halloumi. Werk af met p&z.
smakelijk