In
Alle recepten, Diner
Krokante zalm met spitskoolpuree
Verwarm de spitskool in de puree eens door boerenkool of savooikool.
Ingrediënten ( 1 persoon)
150g zalm
1/2 spitskool
1 el bieslook
150g aardappelen
1/2 kleine ui
15g light kruidenkaas
10g panco
1/2 bouillonblokje
1/2 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°. Snijd de halve spitskool in 2 stukken. (spie) Neem 1 van de stukken en hak deze in kleine stukjes, circa 1 cm.
- Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van 1 cm. Hak de ajuin fijn. Verhit een kookpot en voeg de olijfolie toe. Voeg de helft van de ajuin toe en laat even stoven. Voeg hierna ook de spitskool toe en laat gedurende 5′ mee stoven. Neem de aardappelblokjes en 250 ml water en voeg toe aan de spitskool samen met het bouillonblokje. Kook gaar in een 15′.
- Meng ondertussen de kruidenkaas met panco en de overige ajuin. Neem het stukje zalm, leg het in een ovenschotel en bedek de filet met het panco mengsel. Leg hiernaast het overige stukje spitskool. Plaats gedurende circa 10- 15′ in de oven.
- Gebruik een pureestamper om de aardappelen en spitskool grof te stampen. Hak de bieslook fijn en voeg toe aan de puree. Werk af met P&Z.
- Serveer de puree met het stukjes spitskool en de zalm.
Smakelijk
Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?