Krokante scampi's met venkel, zwarte rijst en spinazie ⋆ Gezond met Lotte
22790
post-template-default,single,single-post,postid-22790,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499
Krokante scampi’s met venkel, spinazie en zwarte rijst

Krokante scampi’s met venkel, zwarte rijst en spinazie

Ingrediënten ( 1 persoon)

1 kleine venkel

150g verse spinazie

1/2 sjalotje

1 el sinaasappel zeste

40g zwarte rijst ( of zilvervliesrijst) ongekookt

150g scampi’s

1/2 teentje look

1/4 bouillonblokje

1-2 el bloem

1/2 ei

10g panco

Snuifje nootmuskaat

snuifje chilipoeder

1 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200°. Breng ondertussen water aan de kook, voeg het 1/4 bouillonblokje toe en kook de rijst hierin gaar. Ontdooi de scampi’s.
  2. Snijd de venkel in schijfjes, kruid met P&Z. Plaats in een ovenschotel in de oven gedurende circa 20′.
  3. Hak de sjalot fijn, was de verse spinazie. Verhit 1/2 el olijfolie en stoof de sjalot, pers het teentje erbij. Voeg na enkele minuten de spinazie toe en laat op een zacht vuurtje slinken. Kruid met nootmuskaat, P&Z.
  4. Pel de scampi’s en neem 3 kommetjes: 1 kommetje voor bloem, 1 kommetje voor het ei ( losgeklopt), 1 kommetje panco. Meng de sinaasappelzeste en chilivlokken onder de panco. Rol de scampi’s eerst in de bloem, vervolgens in het ei en tenslotte in de panco.
  5. Verhit de overige olijfolie en bak de scampi’s op een laag vuurtje krokant. ( circa 10′)
  6. Meng de spinazie en venkel onder rijst en serveer de scampi’s erbij.

 

smakelijk

 

Interesse in een workshop rond gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?