In
Alle recepten, Diner
Krokante scampi’s met venkel, zwarte rijst en spinazie
Ingrediënten ( 1 persoon)
1 kleine venkel
150g verse spinazie
1/2 sjalotje
1 el sinaasappel zeste
40g zwarte rijst ( of zilvervliesrijst) ongekookt
150g scampi’s
1/2 teentje look
1/4 bouillonblokje
1-2 el bloem
1/2 ei
10g panco
Snuifje nootmuskaat
snuifje chilipoeder
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°. Breng ondertussen water aan de kook, voeg het 1/4 bouillonblokje toe en kook de rijst hierin gaar. Ontdooi de scampi’s.
- Snijd de venkel in schijfjes, kruid met P&Z. Plaats in een ovenschotel in de oven gedurende circa 20′.
- Hak de sjalot fijn, was de verse spinazie. Verhit 1/2 el olijfolie en stoof de sjalot, pers het teentje erbij. Voeg na enkele minuten de spinazie toe en laat op een zacht vuurtje slinken. Kruid met nootmuskaat, P&Z.
- Pel de scampi’s en neem 3 kommetjes: 1 kommetje voor bloem, 1 kommetje voor het ei ( losgeklopt), 1 kommetje panco. Meng de sinaasappelzeste en chilivlokken onder de panco. Rol de scampi’s eerst in de bloem, vervolgens in het ei en tenslotte in de panco.
- Verhit de overige olijfolie en bak de scampi’s op een laag vuurtje krokant. ( circa 10′)
- Meng de spinazie en venkel onder rijst en serveer de scampi’s erbij.
smakelijk
Interesse in een workshop rond gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?