Krokante pasta met Quorn ⋆ vegetarische maaltijd Gezond met Lotte
22634
post-template-default,single,single-post,postid-22634,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
krokante pasta met quorn

Krokante pasta met Quorn

Dit recept biedt een volwaardige vegetarische maaltijd. Quorn is een goede vervanger voor vlees en vis. Je mag het goed bakken, zo wordt de quorn krokanter en smakelijker.

Ingrediënten (1 persoon)

1/4 snede brood

1 kl amandelschilfers

2 takjes rozemarijn

100g quorngehakt

40g pasta (ongekookt)

1 kleine rode ui

1/2 courgette

1/2 gele paprika

1 el Philadelphia light

1/4 perzik (optioneel)

1 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding:

  1. Rooster het brood en maal fijn. Meng met de amandelschilfers en 1/4 van de rozemarijn.
  2. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de richtlijnen op de verpakking.
  3. Snijd de ui in blokjes, de paprika in reepjes en de courgette in slierten (met een dunschiller). Verhit de 1/2 van de olijfolie in een pan en blancheer de ui. Voeg hierna de paprika en courgette toe samen met de overige rozemarijn. Laat garen. Voeg hierna de philadelphia toe en enkele el water. Werk af met P&Z. Meng deze groentenmengeling met de gekookte pasta.
  4. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie in een pan en bak de quorn krokant. Werk af met P&Z.
  5. (optioneel: snijd de perzik in schijfjes en bak even mee)
  6. Serveer de pasta met de quorn en werk af met de broodkruimels. (serveer de perzikschijfjes erbij indien gewenst)

Smakelijk

 

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiftwerk, vegetarische voeding of gewichtscontrole?