Kippenhaasje met pindasaus en zilvervliesrijst (low FODMAP)
Ingrediënten ( 1 persoon)
120g kippenhaasje
60g zilvervliesrijst ( ongekookt)
1/2 broccoli
2 handjes kerstomaten
250ml bouillon (zonder look/ ui)
10g pindakaas
1/4 rode peper
2 el soyasaus
3 el limoensap
1 el gehakte koriander
5g pindanoten
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 210°. Halveer de kerstomaten en snijd de broccoli in kleine roosjes.
- Neem een ovenschaal. Leg de rijst op de bodem van de ovenschaal gevolgd door de kerstomaatjes en broccoli. Giet de bouillon hierover en zorg ervoor dat alles net niet onderstaat.
- Meng ondertussen de pindakaas met 1 el soyasaus en 2 el limoensap. Hak de rode peper fijn en meng deze onder de pindasaus.
- Leg de stukjes kip op de groenten in de ovenschotel en bedek ieder stukje kip met de pindasaus. Dek af met aluminiumfolie en plaats gedurende 25- 30′ in de oven.
- Meng de overige 1 el soyasaus met de 1 el limoensap.
- Hak ondertussen de pindanoten grof en rooster even in een pan.
- Haal de maaltijd uit e oven. Besprenkel met de gemengde soyasaus en limoensap. Werk met de pindanoten en de gehakte koriander.
Smakelijk