kippenbout met waterkers- pesto, broccoli en quinoa ⋆ Gezond met Lotte
23150
post-template-default,single,single-post,postid-23150,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499
kippenbout met waterkers- pesto, broccoli en quinoa

kippenbout met waterkers- pesto, broccoli en quinoa

Dit recept voor kippenbout met waterkers- pesto, broccoli en quinoa kan je ook vegetarisch maken door de kippenbout te vervangen door feta.

Ingrediënten (1 persoon)

2 kippenbouten

1/2 broccoli

40g waterkers

40g quinoa ( ongekookt)

10g cashewnoten

1/2 teentje look

citroenzeste van 1/4 citroen + 1 el sap

vers takje rozemarijn ( optioneel)

1/2 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Plaats de kippenbouten in een ovenschotel, smeer deze in met olijfolie en voeg de takje rozemarijn toe. Breng op smaak met P&Z en plaats gedurende 25′ in de oven.
  2. Breng ondertussen 2 potten met water aan de kook en kook de quinoa en de broccoli gaar, ieder in een andere pot. Hak de cashewnoten in grove stukken en plaats in een klein schaaltjes gedurende 5 minuten mee in de oven.
  3. Mix ondertussen de waterkers met look, citroensap- en zeste. Meng deze pesto onder de quina wanneer deze gaar is.
  4. Serveer de kippenbouten met de quina, broccoli en werk af met de cashwenoten en P&Z.

Smakelijk

 

Interesse in voedinsgadvies?