
In
Alle recepten, Diner
Kip chow mein met paksoi en peultjes
Ingrediënten ( 1 persoon)
120g kipfilet
40g (udon) noodels (ongekookt)
1 klein teentje look
gember ( 1 cm)
1/2 paskoi
2 handjes peultjes
1 el sojasaus
1 el mirin (rijstwijn)
1/2 el sesamolie
1/2 el olijfolie
1/2 kl agavesiroop
snuifjes chilivlokken ( naar smaak)
1/4 kl Chinees 5 kruidenpoeder
verse koriander ( naar smaak)
P&Z
Bereiding:
- Snijd de kip in hapklare stukken en meng met 1/2 el sojasaus, 1/2 el sesamolie, 1/2 el mirin, 1/2 kl agavesiroop, chilivlokken en het Chinees 5 kruidenpoeder. Laat minimum gedurende 15′ marineren.
- Breng water aan de kook en blancheer de peultjes enkele minuten. Haal deze eruit met een schuimspaan en kook de noedels gaar in hetzelfde water. Hak ondertussen het harde stuk van de paksoi in kleine blokjes en snijd de bladeren in reepjes. Rasp de gember en pers het teentje look.
- Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de kip kort bruin. Haal hierna uit de pijn en zet even aan de kant.
- Zet het vuur lager en voeg de geperste look en geraspte gember toe. Laat een minuutje fruiten en voeg de paksoi toe. Roerbak deze gedurende enkele minuten en voeg hierna ook de peultjes, 1/2 el sojasaus en 1/2 el mirin toe. Meng alles goed onder elkaar en voeg tot slot ook de kipstukjes en de noedels toe. Laat nog enkele minuten verder opwarmen terwijl je regelmatig roert.
- Werk af met wat P&Z en gehakte koriander.
Smakelijk