kidneybonen met geroosterde paprikasaus en pasta
Ingredienten ( 1 persoon)
1 gele paprika
1 rode paprika
1 klein blikje mais
150g kidneybonen uit blik
40g volkoren pasta ( 100g gekookt)
1/2 blik van 400g tomatenblokjes
1 klein teentje look
mespuntje chilivlokken
mespuntje paprikapoeder
2 el gehakte platte peterselie
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 220° en plaats de paprika’s op bakpapier in hun geheel gedurende circa 20′ in de oven. Draai ze na 10′ even om.
2. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan. Pers het teentje look en voeg toe, gevolgd door de tomatenblokjes, chilivlokken, paprikapoeder en P&Z.
3. Laat de mengeling gedurende circa 10′ sudderen tot de saus wat indikt. Haal ondertussen de paprika’s uit de oven en dek af met vershoudfolie.
4. Breng water aan de kook en kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Voeg ondertussen de kidneybonen en mais toe aan de tomatensaus.
5. Wanneer de paprik’s zijn afgekoeld zou je deze gemakkelijk moeten kunnen ontvellen. Ontvel de paprika’s volledig, ontdoe van de pitjes en het kroontje en snijd in reepjes.
6. Voeg de reepjes paprika toe aan de tomatensaus en werk af met de gehakte peterselie.
7. Meng de pasta onder de saus en werk af met P&Z.
Smakelijk