Kabeljauwhaasje met frisse wortels en quinoa ⋆ Gezond met Lotte
22390
post-template-default,single,single-post,postid-22390,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499
Kabeljauwhaasje, frisse wortels en quinoa

Kabeljauwhaasje met frisse wortels en quinoa

Ingrediënten

(1 persoon)

150g kabeljauwhaasje
40g quinoa (ongekookt)
200g wortelen
Sap en schil van ½ Citroen
½ kl honing
Snuifje chilivlokken
Bieslook
5g pompoenpitten
¼ bouillonblokje
1 el olijfolie
P&Z

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180°. Breng 2 potten water aan de kook voor de quinoa en wortels. Snijd de wortelen ondertussen in grove schuine stukken.

2. Kook de quinoa gaar in water met het bouillonblokje. Kook de wortelen gedurende 7’, deze mogen nog licht knapperig zijn.

3. Plaats de kabeljauw in een ovenschotel, besmeer met ½ el olijfolie en peper. Zet de kabeljauw in de oven gedurende 15-20’ (naargelang de dikte van het stuk vis)

4. Maak ondertussen de worteldressing: meng sap en schil van Citroen met honing, chilivlokken, ½ el olijfolie en peper en zout.

5. Giet de wortelen af en meng met de dressing. Laat lauw warm worden.

6. Serveer de quinoa met de kabeljauw en de frisse wortels. Werk de wortels af met bieslook en pompoenpitten.

 Smakelijk

Interesse in een workshop rond gezonde voeding?