Kabeljauwhaasje met frisse wortels en quinoa (Low FODMAP)
22707
post-template-default,single,single-post,postid-22707,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
kabeljauwhaasje met frisse wortels en quinoa

Kabeljauwhaasje met frisse wortels en quinoa (Low FODMAP)

In dit recept wordt gebruik gemaakt van quinoa wat perfect past binnen een fodmap- arme voeding.

Ingrediënten

(1 persoon)

150g kabeljauwhaasje
40g quinoa (ongekookt)
200g wortelen
Sap en schil van ½ Citroen
½ kl suiker
Snuifje chilivlokken
Bieslook
5g pompoenpitten
¼ bouillonblokje
1 el olijfolie
P&Z

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180°. Breng 2 potten water aan de kook voor de quinoa en wortels. Snijd de wortelen ondertussen in grove schuine stukken.

2. Kook de quinoa gaar in water met het bouillonblokje. Kook de wortelen gedurende 7’, deze mogen nog licht knapperig zijn.

3. Plaats de kabeljauw in een ovenschotel, besmeer met ½ el olijfolie en peper. Zet de kabeljauw in de oven gedurende 15-20’ (naargelang de dikte van het stuk vis)

4. Maak ondertussen de worteldressing: meng sap en schil van Citroen met suiker, chilivlokken, ½ el olijfolie en peper en zout.

5. Giet de wortelen af en meng met de dressing. Laat lauw warm worden.

6. Serveer de quinoa met de kabeljauw en de frisse wortels. Werk de wortels af met bieslook en pompoenpitten.

 Smakelijk

Interesse in een workshop rond gezonde voeding?