Kabeljauw met prinsessenbonen en aardappelschijfjes ⋆ Gezond met Lotte
23449
post-template-default,single,single-post,postid-23449,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
kabeljauw met prinsessenbonen en aardappelschijfjes

Kabeljauw met prinsessenbonen en aardappelschijfjes ( Low FODMAP)

Dit recept voor kabeljauw met snijbonen en aardappelschijfjes kan je met eender welke witte vis maken.

Ingrediënten ( 1 persoon)

150g kabeljauw

150g prinsessenbonen

150g- 200g aardappelen

1/2 chilipeper

1/4 kl venkelzaad

1/4 kl gerookt paprikapoeder

150g kerstomaten

2 g koriander

1 el olijfolie ( look infused)

P&Z

 

Bereiding: 

1. Snijd de chilipeper in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie in een pan en voeg de stukjes chilipeper toe. Laat enkele minuten bakken. Voeg s het venkelzaad en het gerookte paprikapoeder toe aan de chilipeper. Halveer de kerstomaten en roer deze samen met de tomatenpuree door het kruidenmengsel. Dek de tomatensaus af en laat gedurende circa 15′ sudderen op een laag vuur.

2. Verwarm de oven voor op 180°.  Breng water aan de kook en dop de boontjes. Kook de boontjes beetgaar in 10′. Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in dunne schijfjes.

3. Neem het stukje vis en leg het op de tomatensaus. Laat circa 10′ verder stoven met het deksel erop. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier en leg de aardappelschijfjes op de bakplaat. Besprenkel met de overige 1/2 el olijfolie en P&Z. Plaats de plaat gedurende 10′ in de oven.

4. Scheid de vis van de tomatensaus en zet even apart. Meng de tomatensaus onder de prinsessenboontjes. Serveer de snijboontjes met saus met het stukje kabeljauw en de aardappelschijfjes. Werk af met gehakte koriander.

smakelijk

Interesse in voedingsadvies?