Hertenragout met spruitjes en zelfgemaakte rösti’s ⋆ Gezond met Lotte
22852
post-template-default,single,single-post,postid-22852,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Hertenragout met spruitjes, cranberry saus en zelfgemaakte rösti’s

Hertenragout met spruitjes en zelfgemaakte rösti’s

Hoewel deze versie van zelfgemaakte rösti’s zeer haalbaar is begrijp ik het als je dit te veel werk vind wanneer je familie op bezoek hebt. Je kan ook kiezen voor voorverpakte rösti’s. Probeer de hoeveelheid dan te beperken tot 2 stuks en bak deze gaar in de oven zonder extra vetstof.

Ingrediënten (4 personen)

Hertenragout

800g hertenstoofvlees

4 sjalotten

2 pastinaken

3 wortelen

2 teentjes look

2 bouillonblokjes

2 laurierblaadjes

2 el mosterd

300 ml Westmalle dubbel

1 el maïzena express ( voor bruine saus)

Rösti’s

800 g aardappelen

1 ei

oregano

P&Z

Spruitjes met baconreepjes

600g spruiten

200 g baconreepjes

1 kl mosterd

Cranberry saus

150g cranberry’s

50g suiker

20g zoetmiddel

150g water

 

4 el Olijfolie

P&Z

 

 

Bereiding:

1. Hertenragout: Verwarm de oven voor op 165°. Snijd de sjalot in 4 stukken en pers de lookteentjes. Verhit 1 el olijfolie in een stoofpot en voeg de sjalot en look toe. Laat stoven en schil en snijd de wortels en pastinaak in grove stukken.

2. Hertenragout: Schep het vlees in de stoofpot en laat bruin bakken aan alle kanten. Voeg de wortel en pastinaak toe. Blus met de Westmalle dubbel. Zet de stoverij net onder water en voeg de bouillonblokjes, laurier en mosterd toe.  Zet gedurende min 3 uur in de oven. Kijk ieder uur even of er nog genoeg vocht in de stoofpot zit en vul aan indien nodig.

3. Spruitjes met Bacon: Kuis de spruiten door de onderkant weg te snijden en de buitenste blaadjes eventueel te verwijderen. Kook de spruiten gaar in 6- 8′. Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een pan en bak de baconreepjes gaar. Voeg de spruitjes en baconreepjes samen en werk met en kl mosterd en P&Z af.

4. Rösti’s: Schil de aardappelen en rasp ze. Giet ze niet af of dep ze niet droog. Klop een ei los en voeg aan de aardappelrasp, samen met oregano en P&Z. Verhit een pan en gebruik de overige 2 el olijfolie om de zelfgemaakte rösti’s te bakken. Maak een bolletje van de aardappelrasp en druk plat in de pan. Herhaal deze handeling tot de pan vol licht met de mini rösti’s. Bak ze op laag vuurtje gaar.

5. Cranberry saus: Breng 150 ml water aan de kook en voeg de suiker en het zoetmiddel toe. Meng hierna de cranberry’s eronder en laat 10′ sudderen zonder te roeren.

6. Hertenragout: Voeg op het einde de mäizena – express toe en laat even al roerend indikken.

7. Serveer de hertenragout met de spruitjes, de cranberry saus en de zelfgemaakte rösti’s.

 

Smakelijk en prettige feestdagen

 

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding en gewichtsbeheer.