Herfstpizza met tonijn crème, warmoes en artisjok
Ingrediënten ( 1 persoon)
120g Pizzadeeg
4-5 artisjokharten ( uit bokaal)
2-3 grote bladeren warmoes/ snijbiet (of een andere bladgroente: zoals boerenkool, spinazie, savooi,…)
1 handje kerstomaten
1/2 lente- ui
1/2 kl tijm
60g tonijn in eigen nat
1 grote el ricotta
1 kl kappertjes
1/2 teentje look
enkele blaadjes verse basilicum
P&Z
TIP! neem extra van de groenten, snijd deze in grove stukken en plaats samen met de pizza in de oven. Zo heb je een salade om erbij te serveren.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°. Mix de tonijn met de ricotta, look en kappertjes in een blender tot een gladde massa.
- Snijd de warmoes/ snijbiet of boerenkool in stukjes van circa 1 cm. Halveer de artisjokharten en snijd de lente- ui grof. Meng beide onder de bladgroenten samen met tijm en P&Z. Snijd de kerstomaten in schijfjes.
- Bedek de pizzabodem met tonijn crème en leg hier de schijfjes tomaat op. Leg er vervolgens een torentje van de groenten bovenop. Deze mag goed dik belegd zijn.
- Plaats gedurende 10-15′ in de oven, tot het deeg begint te kleuren.
- Hak de blaadjes basilicum grof en werk de pizza hiermee af.
Smakelijk