Hachis Parmentier met wortel en baconreepjes ⋆ Gezond met Lotte
22930
post-template-default,single,single-post,postid-22930,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Hachis parmentier met wortel en baconreepjes

Hachis Parmentier

Dit recept biedt een gezonde variant van de traditionele hachis parmentier die al snel een vetrijke en calorierijke maaltijd vormt.

Ingrediënten (1 persoon)

100g puur rundsgehakt/ americain natuur

20g baconreepjes

300g wortelen

150g aardappelen

1/2 ui

1/2 teentje look

Scheutje melk

1 el Provençaalse kruiden

1 el olijfolie

Nootmuskaat

P&Z

Bereiding:

  1. Verwarmde oven op 200°. Breng een grote pot water aan de kook. Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Schil en snijd de wortelen in schijfjes. Laat beide in de pot met water garen in circa 15-20’.
  2. Snijd ondertussen de ui fijn. Verhit 1 el olijfolie en voeg de ui toe. Pers het teentje look en voeg toe aan de ui. Laat enkele minuten blancheren. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg hierna ook de baconreepjes toe. Werk af met de Provençaalse kruiden en P&Z.
  3. Giet de aardappelen en wortels af en probeer de helft van de wortelen te scheiden. Voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Pureer de overige aardappelen met wortel met een pureestamper. Voeg een scheutje melk toe en werk af met P&Z en nootmuskaat.
  4. Leg het gehakt op de bodem van een ovenschaal. Spreid de wortelpuree hierover uit. Plaats gedurende circa 10’ In de oven.

Smakelijk

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?