Gnocchi met groene groenten en feta
Ingrediënten ( 1 persoon)
80 g gnochhi
4 grote groene asperges
5 el doperwten ( diepvries)
3 el edamame of sojabonen ( eventueel diepvries)
75 g feta
2 el gehakte bieslook
1 lente- ui
1 klein teentje look
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Snijd het houterige onderste gedeelte van de asperges en schil eventueel de onderste 2 cm. Snijd de asperges in de lengte in stukken van circa 2- 3 cm.
- Verhit 1/2 el olijfolie in een (gril)pan en bak de aspergestukje hierin op een hoog vuur. Ze mogen nog een beetje knapperig zijn.
- Breng water aan de kook en kook de gnocchi ondertussen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng vervolgens de doperwten en edamame of sojabonen en breng water aan de kook in een waterkoker. Giet dit water over de groenten en laat gedurende 5 minuten garen.
- Pers het teentje look, hak de bieslook en lente-ui fijn. Voeg deze toe aan de aspergestukjes en roer enkele minuten om. Zet hierna het vuur lager en voeg de doperwten, edamame en gnocchi toe. Laat dit geheel gedurende enkele minuten bruinen.
- Serveer de gnocchi met groene groenten en brokkel er de feta over. Werk af met P&Z.
Smakelijk