Gezonde Pita ⋆ Gezond met Lotte
22226
post-template-default,single,single-post,postid-22226,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Gezonde Pita

Ingrediënten
(1persoon)
100g champignons
1/4 courgette
1/4 rode paprika
Enkele kerstomaatjes
1 teentje look
1/4 ui
1 pitabroodje
120g kipfilet in blokjes
3 el sojasaus
10g pijnboompitten

Saus:
150 ml magere yoghurt
1/4 komkommer
1 teentje look
enkele blaadjes munt
P&Z

Bereiding

1. Snijd ajuin, champignons, courgette en paprika in stukjes. Verhit 1 el sojasaus in de wok en voeg ajuin en geperste look toe. Laat even bruinen en voeg de champignons, paprika en courgette toe.

2. Voeg de kippenblokjes toe en de overige sojasaus en laat garen.

3. Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof. Maak ondertussen de saus: schil en rasp de komkommer, pers look, hak de muntblaadjes fijn en voeg alles samen in de magere yoghurt. Voeg P&Z toe naar smaak.

4. Voeg net voor de wokmengeling klaar is gehalveerde kerstomaatjes toe. Maak ondertussen het pitabroodje een beetje vochtig en plaats in de broodrooster.

5. Haal het pitabroodje uit de broodrooster en snijd bijna volledig open. Lepel de wokvulling erop en werk af met de saus. Voeg tenslotte de geroosterde pijnboompitten toe en sluit de pita half.