In
Alle recepten, Diner
Gevulde zoete aardappel met bacon en avocado- maïssalade
Ingrediënten ( 1 persoon)
1 zoete aardappel ( circa 150g)
100g baconreepjes
1 sjalotje of kleine ui
100g maïs uit blik
1 handje radijsjes
1/2 handje kerstomaten
1/4 avocado
gemengde salade
1/4 blokje kippenbouillon
20ml light room ( 6% vet)
verse peterselie
1 el limoensap
1/2 klein teentje look
1/2 el olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180° en bekleed de bakplaat met bakpapier. Prik enkele gaatjes in de zoete aardappel met een vork en plaats gedurende 35′-40′ in de oven.
- Verhit ondertussen de 1/2 el olijfolie in een pan. Snijd de ui in blokjes en bak in de olijfolie tot deze bruin kleuren. Voeg de baconreepjes toe en bak tot ze verkleuren. Voeg hierna 3/4 van de mais toe, de kippenbouillon en 50ml water. Laat het mengsel sudderen tot de bouillon is ingedikt. Voeg de light room toe en laat nog 5′ sudderen.
- Snijd ondertussen de avocado in blokjes, halveer de kerstomaatjes en pers het teentje look. Meng de avocado met de kerstomaatjes, de geperste look, 1 el limoensap en de overige mais. Werk af met peper en zout.
- Hak de peterselie en voeg toe aan de baconreepjes. Snijd de radijsjes in schijfjes en meng onder de gemengde sla.
- Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd open. Vul met de baconmengeling en werk af met de avocado- maissalade. Serveer er de sla en radijsjes bij.
Smakelijk