In
Alle recepten, Diner
Gevulde savooibladeren met aardappelblokjes
Ingrediënten ( 1 persoon)
150g aardappelen
120g americain natuur
5 grote savooibladeren
1/2 kleine ui
1/2 klein teentje look
1 el paneermeel
1/4 ei
1/4 blokje bouillon (naar keuze)
chilipoeder
1 kl gedroogde tijm
1 takje tijm
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Breng water aan de kook en blancheer de savooibladeren in hun geheel en zet opzij.*
- Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 0.5cm. Verhit 1/2 el olijfolie in een pan en voeg de aardappelblokjes toe. Roer even om en voeg een klein laagje water toe. Laat rustig sudderen.
- Hak ondertussen de ui fijn en pers het teentje look. Meng beide onder het gehakt samen met paneermeel, ei, P&Z, tijmpoeder en chilipoeder. Hak het grootste savooiblad in 2 en vul beide met gehakt. Maak hiervoor een balletje en leg het in het midden van het blad. Vouw het blad errond.
- Hak de overige savooibladeren fijn en voeg toe aan de aardappelen. Roer regelmatig om en laat verder sudderen tot beide gaar zijn.
- Neem een sauteerpan en verhit de andere 1/2 el olijfolie. Leg de gevulde savooibladeren in de pan en laat aan beide kanten even bruinen. Voeg een 150ml water en 1/4 blokje bouillon toe en het takje tijm en laat gedurende circa 10′ stoven met het deksel erop.
- Serveer de gevulde savooibladeren met de gebakken aardappelen en gehakte savooi.
Smakelijk
*blancheren: je kookt de savooibladeren kort en spoelt ze erna af onder koud water.
Maakte jij dit receptje? Ik ben erg benieuwd naar jou resultaat. Trek gerust een foto en tag me op Instagram.