Gevulde Chinese kool bladeren met aardappelblokjes ( low Fodmap) ⋆ Gezond met Lotte
23823
post-template-default,single,single-post,postid-23823,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Gevulde savooibladeren met aardappelblokjes

Gevulde Chinese kool bladeren met aardappelblokjes ( low Fodmap)

Dit recept is een FODmap- arme variant van de gevulde savooibladeren met aardappelblokjes. De grote verschillen? Chinese kool i.p.v. savooikool, geen look en ui, wel het groen van lente- ui, geen gewoon paneermeel maar gehakt glutenvrije brood/ glutenvrije cracker en het gebruik van een bouillonblokje dat voldoet aan het FODmap arme dieet.

Ingrediënten ( 1 persoon) 

150g aardappelen

120g americain natuur

5-8 bladeren Chinese kool

1 stuk lente-ui ( groene gedeelte)

1 el gehakt glutenvrijbrood of glutenvrije cracker

1/4 ei

1/4 blokje bouillon (fodmap proof)

chilipoeder

1 kl gedroogde tijm

1 takje tijm

1 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding: 

  1. Breng water aan de kook en blancheer de Chinese kool bladeren in hun geheel en zet opzij.*
  2. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 0.5cm. Verhit 1/2 el olijfolie in een pan en voeg de aardappelblokjes toe. Roer even om en voeg een klein laagje water toe. Laat rustig sudderen.
  3. Hak het groen van de lente- ui fijn.  Meng onder het gehakt samen met gehakte glutenvrijebrood, ei, P&Z, tijmpoeder  en chilipoeder. Neem 2 bladeren van de Chinese kool en vul beide met gehakt. Maak hiervoor een balletje en leg het in het midden van het blad. Vouw het blad errond.
  4. Hak de overige Chinese kool bladeren fijn en voeg toe aan de aardappelen. Roer regelmatig om en laat verder sudderen tot beide gaar zijn.
  5. Neem een sauteerpan en verhit de andere 1/2 el olijfolie. Leg de gevulde Chinese kool bladeren in de pan en laat aan beide kanten even bruinen. Voeg een 150ml water en 1/4 blokje bouillon toe en het takje tijm en laat gedurende circa 10′ stoven met het deksel erop.
  6. Serveer de gevulde Chinese kool bladeren met de gebakken aardappelen en gehakte Chinese kool.

Smakelijk

*blancheren: je kookt de savooibladeren kort en spoelt ze erna af onder koud water.

Maakte jij dit receptje? Ik ben erg benieuwd naar jouw resultaat. Trek gerust een foto en tag me op Instagram. 

 

Interesse in voedingsadvies?