In
Alle recepten, Diner
Gevulde aubergine met kip en granaatappelpitjes
Ik gebruikte in dit recept een witte aubergine. Deze is een beetje zachter van smaak dan de paarse aubergine. Uiteraard kan je deze laatste ook gebruiken.
Ingrediënten (1 persoon)
1 kleine aubergine
120g kipfilet
1/4 rode peper
1 lente- ui
1/4 aubergine
enkele kerstomaatjes
1 el granaatappelpitjes
kippenkruiden naar smaak
1 el Olijfolie
150g krieltjes
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de kipfilet in reepjes. Hak de rode peper en lente- ui fijn.
- Verhit 1/2 el olijfolie in een pan en voeg de lente- ui en rode peper toe voeg de kippenreepjes toe, kruid met kippenkruiden en bak gaar.
- Snijd ondertussen de courgette in reepjes. Halveer de aubergine, hol de aubergine uit en hak het vruchtvlees uit de aubergine fijn. Voeg het vruchtvlees toe aan de kippenreepjes en bak nog even mee. Snijd de krieltjes in schijfjes en leg in een ovenschotel, werk af met P&Z.
- Gebruik ondertussen een borsteltje om de aubergine in te smeren met de resterende olijfolie. Maak een bedje van courgette slierten en leg de aubergine hierop. Vul deze met de kip. Strooi de kerstomaten mee in de ovenschotel. Plaats de ovenschotel van aubergine samen met de krieltjes in de oven gedurende 15-20°.
- Serveer de aubergine met krieltjes en werk af met granaatappelpitjes.
Smakelijk