Geroosterde pastinaak met zoete aardappel en kappertjes ⋆ Gezond met Lotte
22321
post-template-default,single,single-post,postid-22321,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499

Geroosterde pastinaak met zoete aardappel en kappertjes

“Met een aparte smaak door de kappertjes”

Ingrediënten

(1 persoon)

– 1/2 rode ui

– 1 pastinaak

– 1 takje verse tijm

– 1 teentje look

– 1 takje rozemarijn

– 150g zoete aardappel

– 5-10 kerstomaatjes

– 1 el citroensap

– 1 el kappertjes

– 1el olijfolie

– 1/4 el mosterd

  –  1 kl zoetstof

– platte peterselie

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 190°.  Snijd ondertussen de pastinaak en de zoete aardappel in reepjes van circa 1 cm. Pel de rode ui en snijd in groffe stukken.

2. Meng de stukken pastinaak, zoete aardappel, rode ui, tijm, rozemarijn, look ( geperst), 1/2 el olijfolie en P&Z onder elkaar. Giet dit mengsel in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet  gedurende 20′ in de oven.

3. Meng ondertussen citroensap, zoetstof, 1/2 el olijfolie, mosterd en kappertjes onder elkaar. Snijd de kerstomaatjes in de helft.

4. Haal de aluminiumfolie van de ovenschotel, voeg de kerstomaatjes toe en plaats de schotel opnieuw gedurende 15′ in de oven.

5. Giet de dressing over de groenten en zoete aardappel wanneer deze klaar zijn, werk af met P&Z en meng alles goed door elkaar. Strooi wat verse peterselie ter afwerking.

TIP! Serveer bij een stukje vlees of vis. Voor een vegetarische versie verbrokkel je er op het einde wat feta kaas over om er een volwaardige maaltijd van te maken.

 

Smakelijk