Gegrilde groenten bij de lunch! ⋆ Gezond met Lotte
22058
post-template-default,single,single-post,postid-22058,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Gegrilde groenten bij de lunch!

De eerste frissere dagen zorgen bij mij voor zin in gegrilde groentjes bij de lunch. Experimenteer met verschillende soorten groenten en kruiden en vervolledig met wat kaas/vlees/vis en enkele sneden brood, een portie rijst of quinoa.

Hierbij al wat inspiratie voor de lunch van deze week (3 porties)

 

 

+ 1 courgette

+ 1  rode paprika

+ 3 vleestomaten of een handje kerstomaten

+ 3 grote wortels

+ 1 pijpajuintje of andere ui

+ 150 g gekookte kikkererwten

+ kruiden: citroentijm, enkele chilivlokjes, verse basilicum, 1 handje platte peterselie, 2 teentjes look

+ 1 el olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 180°

2. Snijd alle groenten in grove stukken, meng met de kikkererwten en gehakte kruiden en plaats gedurende 20-25 ‘ in de oven

TIP! Vervolledig je lunch met enkele reepjes kip, feta, mozarella of ander vlees/vis/kaas. Je kan altijd gebruik maken van een restje van de vorige avond. Vergeet ook niet om aan te vullen met enkele sneden brood, wat rijst of volkoren pasta.

Smakelijk