Gegrilde courgette en tuinbonen met pasta en ricotta ⋆ Gezond met Lotte
23015
post-template-default,single,single-post,postid-23015,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
gegrilde courgette en tuinbonen met pasta en ricotta

Gegrilde courgette en tuinbonen met pasta en ricotta

Dit recept voor gegrilde courgette en tuinbonen met pasta en ricotta is snel klaar en eenvoudig van smaak. Gril je de courgette liever niet? Voeg ze dan toe na de sjalot en look in een gewone pan en stoof ze hierin gaar.

Ingredi├źnten ( 1 persoon)

40g pasta ongekookt ( bij voorkeur volkoren)

70g ricotta

1 courgette

1 handje tuinbonen

1 middelgrote sjalot

1 klein teentje look

10g pijnboompitten

2 el verse basilicum

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook en voeg de tuinbonen gedurende 2′ toe. Haal ze uit het kokende water met een lepel en kook in hetzelfde water de pasta gaar. Snijd de courgette in de helft en snij lange stukken in de lengte. Smeer de reepjes in met 1/2 el olijfolie en gril in een grilpan.
  2. Snijd ondertussen de sjalotje in ringetjes en pers het teentje look. Neem een pan en rooster de pijnboompitjes kort op een hoog vuur.
  3. Neem dezelfde pan en verhit de overige 1/2 el olijfolie. Voeg de sjalot en look toe en laat enkele minuten stoven. Voeg hierna de pasta toe samen met de basilicum, tuinbonen en courgette reepjes. Werk af met P&Z.
  4. Leg deze mengeling op een bord en werk af met enkele toefjes ricotta en de pijnboompitten.

Smakelijk

Interesse in gepersonaliseerd voedingsadvies?