Gazpacho met geroosterde paprika in a jar!
Ingrediënten ( 3 porties )
500g tomaten
1 komkommer
1 el balsamico-creme of azijn
1 rode paprika
1 klein teentje look
1/2 rode peper
verse kruiden ( dille, basilicum, peterselie, koriander,… wat je hebt liggen of waar je zin in hebt)
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°. Plaats de paprika (in zijn geheel) gedurende 15′ in de oven en laat bruin roosteren.
- Mix ondertussen de tomaten met de komkommer, het teentje look en de balsamico tot een gladde massa.
- Haal de paprika uit de oven en dek af met huishoudfolie. Laat de paprika zo verder afkoelen.
- Plaats ondertussen de gemixte soep reeds even in de ijskast zodat deze ook koud kan worden.
- Neem de paprika, normaal kan je nu gemakkelijk het vel eraf halen. Ontvel zo de volledig paprika, ontdoe van pitjes en mix deze mee onder de soep. Voeg jouw favoriete verse kruiden toe en mix deze tot slot ook nog onder de koude soep.
- Werk af met P&Z en plaats gedurende min 1 uur in de ijskast. Je kan de soep dunner maken door er een beetje water aan toe te voegen.
Smakelijk
TIP! geen tijd om paprika’s te roosteren? Je kan deze soep ook perfect maken zonder de paprika’s. Of gebruik geroosterde paprika’s uit een bokaal.