In
Alle recepten, Diner, Lunch
Frittata met courgette en brood
Ingrediënten:
1 kleine courgette of 1/2 grote courgette
60g volkoren turks brood ( of gewoon brood)
60ml halfvolle melk
2 eieren
1 handje sla naar keuze
enkele kerstomaatjes
1/4 komkommer
1 klein teentje look
1 mespuntje komijn
1/2 hand gehakte basilicum ( of andere verse kruiden die je in huis hebt zoals dragon, platte peterselie, koriander,…)
1 el vlierbloesemazijn of ander azijn
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°. Scheur het brood in grove stukken en meng met de melk in een grote kom. Zet even opzij zodat het brood de melk goed kan opzuigen.
- Pers het teentje look en meng in een andere kom met de eieren, komijn en P&Z. Rasp ondertussen de courgette en hak de basilicum grof. Meng de courgette en basilicum ook onder de eieren gevolgd door het broodmengsel. Roer alles goed onder elkaar.
- Neem een ovenschaal waarin het mengsel tot aan de rand komt. Dus liever een iets kleinere ovenschaal dan een grote waarbij je maar een dun laagje bedekt met het ei- broodmengsel. Verspreid de olijfolie over de bodem en voeg het mengsel toe.
- Plaats gedurende 10′- 15′ in de oven of tot de frittata mooi bruin eruit ziet.* Was ondertussen de sla, halveer de kerstomaatjes en snijd de komkommer in schijfjes. Meng allen onder elkaar en werk af met vlierbloesemazijn.
- Haal de frittata uit de oven en serveer met de frisse salade.
Smakelijk
*maak je deze frittata voor meerdere personen? Dan zal je de oventijd ook moeten optrekken. Neem voor 4 personen ongeveer 20-25′. Je kan ook testen door een mes in het midden te steken en deze zou er proper moeten uitkomen wanneer de frittata klaar is.