Forel met prei- en posteleinpuree ⋆ Gezond met Lotte
23839
post-template-default,single,single-post,postid-23839,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499
forel met prei- en posteleinpuree

Forel met prei- en posteleinpuree

Ingrediënten ( 1 persoon)

1 forel (gekuist)

150g aardappelen

200g prei

100g postelein ( of spinazie)

2 schijfjes citroen

1/2 venkelzaad

snuifje chilivlokken

1 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Breng water aan de kook en schil de aardappelen. Laat de aardappelen gaar koken in circa 15-20′. Meng ondertussen het venkelzaad met p&z en chilivlokken. Bestrijk de forel langs buiten en binnen met 3/4 van de kruidenmengeling en leg de schijfjes citroen aan de binnenkant.
  2. Plaats de forel in een ovenschaal en gedurende 15-20′ in de oven. Snijd ondertussen de prei in stukjes van 1/2 cm. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de prei gedurende 10′. Voeg eventueel een klein beetje water toe. Als de prei zacht is kan je de postelein of spinazie toevoegen en nog enkele minuten mee laten stoven.
  3. Pureer de aardappelen en meng 1/2 van de groenten eronder. Serveer de forel met de puree en de overige groenten en bestrooi nog de restjes van de kruidenmengeling.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?

Maakte jij dit receptje? Ik ben erg benieuwd naar jou resultaat. Trek gerust een foto en tag me op Instagram.