Fattoush salade met witte vis
Als grote van fan Ottolenghi maak ik regelmatig deze fattoush salade en probeer deze in te passen binnen gezonde voeding en onze traditionele keuken. Dit recept brengt wat variatie in onze rauwkost salades en vraagt niet veel werk.
(inspiratie Yotam Ottolenghi)
Ingrediënten (1 persoon)
150g witte vis (kabeljauw, pangasius, zeewolf, pladijs,…)
1 grote tomaat
4-5 radijzen
1/2 komkommer
1 lente- ui
1 el gehakte platte peterselie
1/2 el gehakte munt
80g Turks brood
35 ml griekse yoghurt 0%
2 el magere melk
1 el citroensap
1/2 teentje look
1 el olijfolie
1/2 el frambozen azijn ( of granaatappelpit azijn of andere…)
1/2 kl sumak (optioneel)
P&Z
Bereiding:
- Meng de yoghurt met de melk en laat gedurende enkele uren afgedekt in de ijskast staan.
- Snijd ondertussen de radijzen in schijfjes, de komkommer en tomaten in kleine blokjes. Hak de peterselie en munt grof. Neem de lente- ui en snijd deze in kleine ringetjes. Meng de groenten met de kruiden en de lente- ui en pers het teentje look erbij. Werk af met P&Z.
- Meng citroensap met azijn en meng met de salade. Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een pan en bak het stukje vis gaar.
- Haal ondertussen de yoghurt met melk uit de ijskast. Scheur het Turks brood in grove stukken en roer onder het yoghurt mengsel.
- Neemt de salade en meng deze onder het yoghurt- brood mengsel. Werk af met wat sumak en P&Z.
- Serveer de salade met het stukje witte vis.
Smakelijk