In
Alle recepten, Diner
curry van bloemkool en scampi
Ingrediënten (1 persoon)
150 g scampi’s
40 g volkorenrijst (ongekookt)
½ kleine bloemkool
2 handjes verse spinazie
½ rode paprika
1 sjalot
½ rode peper
½ cm gember
½ takje citroengras
50 ml kokosmelk (light)
½ kl currypoeder
1 el soyasaus
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de rode paprika in reepjes. Meng ze onder elkaar in een kom samen met ½ el olijfolie, het currypoeder en P&Z. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de mengeling hierover. Plaats gedurende 20’ – 25’ in de oven tot de groenten gaar zijn maar nog een beetje knapperig.
- Breng water aan de kook en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
- Hak de sjalot en rode peper fijn en rasp het stukje gember. Verhit de overige ½ el olijfolie in een pan. Laat de sjalot gedurende 5’ op een zacht vuur bruinen. Voeg hierna ook de gehakte rode peper toe. Meng goed onder elkaar en voeg de kokosmelk toe.
- Kneus* het citroengras met een houten lepel en voeg toe aan de pan. Laat een 10’ sudderen op middelhoog vuur en voeg hierna de groenten uit de oven toe. Voeg tenslotte de spinazie, limoensap en sojasaus toe en laat nog gedurende 5’ verder koken. Voeg eventueel een beetje water toe wanneer het mengsel te droog is.
- Voeg de scampi’s’s toe en laat kort garen in de curry. Werk af met P&Z.
- Verwijder de stengel citroengras en serveer de curry met de rijst.
Smakelijk
*Kneuzen doe je door met een houten lepel of deegrol op de stengel citroengras te duwen.