Couscoussalade met gemarineerde wortel ⋆ Gezond met Lotte
23715
post-template-default,single,single-post,postid-23715,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
couscoussalade met gemarineerde wortel

Couscoussalade met gemarineerde wortel

Ingrediënten (1 persoon)

2 grote wortels

1 kleine ui

10g rozijnen

1 handje kerstomaten

100g vegetarische kipstukjes OF 120g kipfilet ( in blokjes)

40g volkoren couscous

1/2 teentje look

1/4 kl agavesiroop

1/2 el witte wijnazijn ( of andere)

snuifje kaneel

2 el gehakte koriander

1 el gehakte dille

1 kl raz el hanout

1/2 kl komijnpoeder

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding: 

  1. Wortelen: Breng water aan de kook in een pot waar ook een vergiet en een deksel op past. Op deze manier kan je stomen. Indien je dit niet hebt kan je ook perfect de wortels koken. Voor te stomen vul je de kookpot voor 1/4 met water. Breng aan de kook. Schil ondertussen de wortels en snijd in 4 in de lengte. Plaats de wortels in het vergiet, sluit de pot af en laat gedurende 8 min stomen.
  2. Couscous: Plaats de couscous in een grote komen  breng water aan de kook met een waterkoker. Voeg 1/2 kl raz el hanout en royaal Z &P toe aan de couscous. Giet het water over de couscous zodat deze net onder staat en laat de couscous het water opnemen. Zet aan de kant.
  3. Wortelen marinade: Meng 1/4 el olijfolie met het azijn, de kaneel, de agavesiroop en pers hier het teentje look bij. Meng goed onder elkaar. Werk af met P&Z. Laat de wortelen afkoelen en meng de marinade goed onder de wortelen.
  4. Couscous: Snijd de ui fijn. Verhit de 1/2 el olijfolie in een pan en stoof de ui gedurende enkele minuten samen met 1/2 kl raz el hanout. Voeg hierna de rozijnen toe en meng het ui- rozijnen mengsel onder de couscous. Voeg het komijnpoeder , de koriander en dille toe. Meng alles goed onder elkaar.
  5. Verhit tot slot in dezelfde pan de overige 1/4 el olijfolie en bak hierin de kip of vegetarische kipstukjes gaar. Voeg deze samen met de gemarineerde wortelen ook toe aan de couscoussalade. Werk af met de kerstomaatjes.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?