Courgettesalade met frisse dressing, feta en broodcroutons
Ingrediënten ( 1 persoon)
1 courgette
1 klein ciabatta broodje
60g feta
1/2 Citroen ( sap en zeste)
Handje tuinkers
1/2 teentje look
Snuifje chilivlokken
3 el Witte wijnazijn of witte balsamico
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200° en bak het ciabatta broodje krokant.
- Snijd ondertussen de courgette in dunne schijfjes. Meng de chilivlokken, met het azijn, 3 el citroensap en 1/2 el citroen zeste en P&Z. Pers het teentje look en voeg ook toe aan het mengsel.
- Plaats de courgetten reepjes in een kom en voeg de dressing toe. Meng goed onder elkaar en laat minimum een 30 minuten marineren.
- Brokkel de feta en scheur het ciabattabroodje in stukjes van 1 cm. Serveer de courgette met de gebrokkelde feta, gescheurde ciabetta en werk af met aan handje tuinkers.
Smakelijk
TIP! Gebruik i.p.v. de gewone azijnen een azijn die reeds een pittig smaak heeft. Zo kan je ook meteen de chilivlokken weglaten.