In
Alle recepten, Diner
Comfortfood pasta met americian natuur, broccolirijst en kaassaus
Het leuke aan deze comfortfood pasta met americain natuur, broccolirijst en kaassaus is dat je deze gemakkelijk in een veel grotere portie kan maken en kan invriezen voor latere momenten wanneer je zin hebt in comfort food.
Ingrediënten ( 1 persoon)
100g americain natuur
40g volkoren pasta (ongekookt)
20g magere geraspte kaas
75ml magere melk
1/2 bouillonblokje
125ml water
1 el maizena expres ( voor witte sauzen)
1 kleine broccoli
1- 2 handjes kerstomaten
1 kleine ui
1 klein teentje look
P en Z
1 el olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 20°. Verhit de olijfolie in een pan. Hak ondertussen de ui fijn en pers het teentje look. Voeg ui en look toe in de pan en laat enkele minuten sudderen. Neem de americian natuur en voeg deze toe aan de pan en bak rul.
- Verhit ondertussen de melk samen met de 125ml water en het 1/2 bouillonblokje in een kookpot. Voeg de maizena expres toe en laat even koken en indikken. Roer 3/4 van de geraspte kaas door de saus. Werk de saus af met Peper en zout.
- Breng ondertussen water aan de kook en kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Was de broccoli en snijd in roosjes. Doe de roosjes kort even in de blender zodat deze wordt gemalen in broccolirijst.
- Halveer de kerstomaten.
- Meng de kaassaus, de broccolirijst en de kerstomaten onder het gehakt. Voeg tot slot de pasta toe en meng alles onder elkaar. Strooi de overige geraspte kaas over het gerecht. Plaats het geheel in een ovenschotel. Plaats gedurende 15 minuten in de oven.
Smakelijk