club sandwich met kip en frisse salade ⋆ Gezond met Lotte
23168
post-template-default,single,single-post,postid-23168,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499
club sandwich met frisse salade

club sandwich met kip

Ingrediënten (1 persoon)

3 cm komkommer

1/2 peer

1 lente-ui

1/2 handje basilicum

2 el yoghurt

1 kl mosterd

1/2 el azijn

60g kipfilet

2 dikke sneden volkoren brood

1/2 tomaat

enkele takjes waterkers ( optioneel)

P&Z

Bereiding: 

  1. Breng water aan de kook, zet het vuur terug lager zodat het water net niet meer kookt en voeg de kip toe gedurende circa 10′. Gebruik je meer kipfilet? Laat de kip dan ook langer garen. Haal de kip na het garen uit het water en snijd in blokjes, schijfjes of reepjes.
  2. Rasp ondertussen de peer en komkommer. Knijp het mengsel uit en meng in een kom samen met de yoghurt, mosterd en azijn. Snijd de lente- ui in ringetjes en hak de basilicum fijn. Meng beide onder het komkommer- peermengsel. Werk af met P&Z.
  3. Rooster het brood en snijd ondertussen de tomaat in schijfjes. Beleg 1 snede brood met enkele schijfjes tomaat. Leg er een laagje van het komkommer- peermengsel op gevolgd door de kip. Eindig met de komkommer- peersalade en werk af met wat waterkers. Sluit de sandwich met de 2de snede brood.

Smakelijk

 

Interesse in voedingsadvies?