Champignonsoep
Ingrediënten ( 4 personen)
500g champignons
1 preistengel
2 sjalotjes
1 teentje look
1 laurierblaadje
2 blokjes kippenbouillon ( of verse kippen bouillon)
200 ml light room (4-7%)
1/2 handje Bladpeterselie
1 el olijfolie
P&Z
toast:
2 wasa rozemarijn en zout crackers
enkele Kl truffeltapenade
Bereiding:
- Snijd de sjalotten grof en pers het teentje look. Verhit de olijfolie en stoof de sjalotten met de geperste look. Ondertussen snijd je de prei in ringen en de champignons in schijfjes.
- Voeg ook de champignons en prei toe. Voeg water toe totdat de groenten net niet onder water staan en voeg de bouillonblokjes en de laurier toe.
- Laat gedurende 20’ koken.
- Haal de laurier uit de soep en mix het geheel. Werk af met peper en zout.
- Voeg de room toe en laat nog even doorkoken. Serveer de soep met de toast en werk beide af met bladpeterselie.
Smakelijk
Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?