In
Alle recepten, Diner, Lunch
Cesar salade in een gezond jasje
Een traditionele Cesar salade bevat nog extra Parmezaan en een erg calorierijke dressing. Deze salade vormt een gezonde variant voor de klassieke Cesar salade.
Ingrediënten ( 1 persoon)
1 kippenbout
1 tomaat
enkele bladen Romeinse sla
1 kleine rode biet
6 ansjovisjes
2 sneden volkoren brood
1 potje magere natuur yoghurt (125g)
1/2 kl mosterd
1/4 kl cayennepeper
4 druppels worcestersaus
1 el limoensap
1/2 teentje look
1/2 bouillonblokje
1 takje rozemarijn of tijm
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Breng water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Laat de kippenbout hierin 5 minuten koken. Zet hierna het vuur af en laat de kippenbout nog 15-20′ verder garen in het hete water.
- Snijd de sneden brood in vierkantjes van 0.5 cm en verhit 1 el olijfolie in een pan, voeg het takje rozemarijn of tijm toe. Bak de stukjes brood krokant.
- Scheur de sla in repen en snijd de tomaat in blokjes. Indien je een spiraalsnijder hebt gebruik je deze om sliertjes te maken van de rauwe biet. Heb je geen spiraalsnijder maak dan julienne blokjes van de rode biet.
- Haal de kippenbout uit het hete water en laat even afkoelen.
- Mix de yoghurt met mosterd, cayennepeper, worcestersaus, limoensap, look en 2 ansjovisjes.
- Pluk het vlees van de kippenbout.
- Serveer de sla met de tomaten en rode bieten en besprenkel met dressing. Voeg de croutons toe, de stukjes kip en de overige ansjovisjes.
Smakelijk