In
Alle recepten, Diner
Broccoli- erwtenpuree met kabeljauw in een korstje
Ingrediënten ( 1 persoon)
1/2 broccoli
150g diepvrieserwten
1 handje sluimererwten
150g aardappelen
150g kabeljauw of 1 filet
1/4 kl venkelzaad
2 zongedroogde tomaten
1 klein teentje look
1 handje verse basilicum
1/4 snede brood
1 el olijfolie
nootmuskaat
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180′. Breng water aan de kook in 2 kookpotten. Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Laat deze gedurende 20′ koken in 1 van de 2 kookpotten. Snijd de broccoli in roosjes, halveer de sluimererwten en kook beide gaar in circa 10-15′.
- Kook water in een waterkoker en giet dit water over de diepvrieserwten.
- Mix de zongedroogde tomaten met de look, basilicumblaadjes, brood en olijfolie. Leg de kabeljauw in een ovenschaal en kruid de kabeljauw met wat peper en het venkelzaad. Leg hierna een laagje van de gemixte zongedroogde tomaten erboven op. Plaats gedurende 15′ in de oven.
- Pureer ondertussen de aardappelen met de helft van de broccoli en de helft van de erwten en sluimererwten met een pureestamper. Werk af met P&Z en nootmuskaat.
- Serveer de broccoli- erwtenpuree met de kabeljauw en de extra groentjes.
Smakelijk