In
Alle recepten, Lunch
Bloemkool- knolseldersoep met een oosters tintje
Gebruik deze bloemkool- knolseldersoep bij je broodlunch of neem ze als voorgerecht bij je warme maaltijd. Op die manier bevorder je je verzadigingsgevoel.
Ingrediënten ( circa 2,5 liter soep)
1/2 bloemkool
1/2 knolselder
1 ui
2-3 bouillonblokjes
1 teentje look
1 takje laurier
1/2 kl raz el hanout
1/2 kl komijnpoeder
1/2 kl Korianderpoeder
enkele takjes peterselie, gehakt
P&Z
Bereiding:
- Kuis en Snijd de ui, bloemkool en knolselder in grove stukken. Doe de groenten in een kookpot en zet net niet volledig onder water. Voeg het water met een maatbeker toe zodat je ongeveer weet hoeveel water je toevoegde. Voeg hierna de bouillonblokjes toe, 1 blokje per 500 ml water.
- Pers het teentje look en voeg toe aan de soep. Voeg hierna ook de laurier, raz el hanout, komijn en koriander toe.
- Kook de groenten gaar in circa 20′. Haal het laurierblaadje eruit en mix de soep.
- Leng eventueel aan met water indien je ze liever wat dunner hebt. Werk af met P&Z en peterselie.
Smakelijk
Interesse in een workshop rond gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?