Bloemkool- couscoussalade met kikkererwten en geitenkaas
22551
post-template-default,single,single-post,postid-22551,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499
bloemkool- couscoussalade met kikkererwten en geitenkaas

Bloemkool- couscoussalade met kikkererwten en geitenkaas

Ingrediënten (1 persoon)

1/4 grote bloemkool (of gemalen bloemkool uit de winkel)

1/2 stengel selder

40g couscous

100g kikkererwten

20g zachte geitenkaas( bij voorkeur <18g vet/100g)

4 half gedroogde tomaten

1 el kappertjes

1/2 lenteui

1/2 handje basilicum

1/4 hand muntblaadjes

1 el rozijnen

5g pijnpoompitten

Snuifje paprikapoeder

snuifje komijn

1/2 kl olijfolie

P&Z

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Meng ondertussen de kikkererwten met het paprikapoeder, komijn en 1/2 kl olijfolie en leg in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal in de oven gedurende 10′. Kook ondertussen water in een waterkoker. Verhit een pan op hoog vuur en gril de pijnboompitten kort.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en maal fijn in een blender. Snijd de selder en lenteui in kleine blokjes. Halveer de gedroogde tomaten.
  3. Giet de couscous in een schaal en overgiet met het kokend water tot de couscous net niet onderstaat. Laat de couscous wellen. Indien de couscous te droog is kan je nog wat extra water toevoegen.
  4. Meng de gemalen bloemkool, gedroogde tomaten, selder, lenteui, kappertjes en rozijnen. Hak de basilicum en munt fijn en voeg toe aan de couscous. Werk af met peper en zout.
  5. Serveer de couscous en voeg de kikkererwten, geitenkaas en pijnboompitten toe.

Smakelijk

 

TIP! vervang de geitenkaas door feta

TIP! maak gebruik van de voorgemalen bloemkool uit de supermarkt om tijd te besparen

Interesse in een workshop rond gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtscontrole?