bananenbrood met ricotta en granaatappelpitjes
Ingrediënten ( 20-22 stuks)
50g Walnoten
275g (volkoren) bloem ( zelfrijzend)
70g zonnebloemolie
3 eieren
3 middelgrote rijpe bananen
150g licht bruine suiker
140ml halfvolle melk
snuifje zout
1 tl baking soda
topping:
30g ricotta
1 el granaatappelpitjes
Bereiding:
1.Verwarm de oven voor op 170° en bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de walnoten grof en rooster ze gedurende 10′ in de oven.
2. Prak de bananen en klop de eieren los. Meng de bananen, de eieren en de suiker onder elkaar in een grote kom. Voeg hierna de melk en de zonnebloemolie toe onder voortdurend roeren gevolgd door een snuifje zout. Zeef de bloem met de bakingsoda en meng ook onder het beslag. Meng gedurende 5′ door elkaar. Voeg tot slot de walnoten toe en meng ze voorzichtig onder het beslag.
3. Neem een cakevorm en bekleed met bakpapier. Giet het mengsel in de cakevorm en plaats gedurende 60-70′ in de oven. Check of je deeg klaar is door erin te prikken met een tandenstoker. Deze zou er volledig proper uit moeten komen.
4. Laat het bananenbrood 10′ rusten en haal dan uit de cakevorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
5. Serveer met de ricotta en granaatappelpitjes.
Porties en invriezen:
- Snijd het bananenbrood in sneden van circa 50-55g. Zo heb je 1 portie die je kan gebruiken als ontbijt.
- Je kan het bananenbrood gedurende 5 dagen afgedekt bijhouden in de ijskast.
- Vries enkele sneden in door ze apart te verpakken in vershoudfolie.
TIP! verwarm het bananenbrood even kort in de oven voor je serveert!
Smakelijk