bakplaat van zoete aardappel, kikkererwten en gemengde groenten
Ingrediënten (1 persoon)
1/2 grote aubergine
1 rode puntpaprika
broccoletti of broccoli
150 g zoete aardappel
70 g kikkererwten uit blik
gehakte koriander
1 el zure room
1/2 el (rozen)harissa
mespunt paprikapoeder
1/2 kl komijn
1/2 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappel en snijd in hapklare blokjes. Neem de aubergine, snijd in blokjes van dezelfde grote en snijd de paprika in reepjes. Meng alles onder elkaar en voeg tot slot de broccoletti en de kikkererwten toe.* Meng de olijfolie eronder samen met de kruiden: paprikapoeder, komijn en P&Z.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid het mengsel hierover. Plaats gedurende 20′ in de oven of tot de zoete aardappel gaar is.
- Haal uit de oven en meng de gehakte koriander en de (rozen)harissa eronder. Werk af met de zure room.
Smakelijk
*Als je broccoli gebruikt hak je deze in roosjes van ongeveer 2 cm