In
Alle recepten, Diner
Baconreepjes met spruiten, raapjes en zoete aardappel
Ingrediënten ( 1 persoon)
100g spruiten
100g rapen
120 g baconreepjes
150g zoete aardappel
1/2 lente- ui
1/4 rode peper
P&Z
1 el olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200°. Breng ondertussen water aan de kook. Kuis de spruiten en snijd de raap in blokjes van circa 1 cm.
- Snijd de zoete aardappel in partjes en meng met 1/2 el olijfolie en P&Z. Plaats gedurende 30-40′ in de oven op bakpapier. Kook de stukjes raap en voeg na 5′ de spruitjes toe. Laat gedurende circa 10′ koken.
- Verhit 1/2 el olijfolie in een pan. Snijd de lente- ui in grove stukken en de rode peper in kleine stukjes. Stoof deze gedurende enkele minuten. Voeg de baconreepjes toe en bak gaar.
- Giet de spruitjes en de raap af en voeg toe aan het baconmengsel. Werk af met P&Z.
- Serveer de mengeling met zoete aardappel wedges.
smakelijk
Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?