Baconreepjes met spruiten, raapjes en zoete aardappel ⋆
22794
post-template-default,single,single-post,postid-22794,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Baconreepjes met spruiten, raapjes en zoete Aardappel

Baconreepjes met spruiten, raapjes en zoete aardappel

Ingrediënten ( 1 persoon)

100g spruiten

100g rapen

120 g baconreepjes

150g zoete aardappel

1/2 lente- ui

1/4 rode peper

P&Z

1 el olijfolie

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200°. Breng ondertussen water aan de kook. Kuis de spruiten en snijd de raap in blokjes van circa 1 cm.
  2. Snijd de zoete aardappel in partjes en meng met 1/2 el olijfolie en P&Z. Plaats gedurende 30-40′ in de oven op bakpapier. Kook de stukjes raap en voeg na 5′ de spruitjes toe. Laat gedurende circa 10′ koken.
  3. Verhit 1/2 el olijfolie in een pan. Snijd de lente- ui in grove stukken en de rode peper in kleine stukjes. Stoof deze gedurende enkele minuten. Voeg de baconreepjes toe en bak gaar.
  4. Giet de spruitjes en de raap af en voeg toe aan het baconmengsel. Werk af met P&Z.
  5. Serveer de mengeling met zoete aardappel wedges.

 

smakelijk

 

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?