Aubergine- ricotta pasta met basilicum ⋆ Gezond met Lotte
23154
post-template-default,single,single-post,postid-23154,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
aubergine- ricotta pasta met basilicum

Aubergine- ricotta pasta met basilicum

Deze aubergine- ricotta pasta kan je gemakkelijk in een grotere portie maken en invriezen voor een volgende lunch of warme maaltijd.

Ingrediënten ( 1 persoon)

1/2 grote aubergine

40g volkoren pasta ongekookt

60g ricotta

10g pijnboompitten

1 handje basilicum

1/2 blik van 400ml tomatenblokjes

1 teentje look

enkel chilivlokken

Bereiding: 

  1. Breng water aan de kook en kook de pasta gaar. Snijd de aubergine in blokjes van circa 1 cm, hak de basilicum fijn en pers het teentje look.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de geperste look toe. Laat even bruinen. Voeg hierna de aubergine blokjes toe en laat enkele minuten meebakken. Voeg hierna de tomatenblokjes, half blikje water en de chilivlokken toe. Laat de tomatensaus sudderen tot ze vaster is geworden en voeg hierna 3/4 van de gehakt basilicum toe. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan met anti- kleeflaag.
  3. Voeg de pasta toe aan de auberginesaus en meng er de ricotta onder.  Werk af met P&Z. Garneer met de overige basilicumblaadjes en pijnboompitten.

Smakelijk

 

Interesse in voedinsgadvies?