artisjok met burrata en pastasalade ⋆ Gezond met Lotte
23191
post-template-default,single,single-post,postid-23191,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
artisjok met burrito en pastasalade

artisjok met burrata en pastasalade

Ingrediënten ( 1 persoon)

1 grote artisjok ( of 2 kleine) (optioneel)

40g ongekookte volkoren pasta (100g gekookt)

1/2 gele paprika

1/2 aubergine

1 kleine burrata ( of 1/2 bol light mozarella)

1 el olijfolie

1 sjalot

1/2 teentje look

3- 5 zongedroogde tomaten

Enkele groene of zwarte olijven

P&Z

 

Bereiding: 

  1. Breng water aan de kook en kook de pasta gaar. Hak de sjalot fijn, pers de look en verhit ondertussen de olijfolie in een pan. Voeg de look en de ui toe aan de olijfolie. Laat even kleuren en snijd ondertussen de aubergine in blokjes en de gele paprika in reepjes. Voeg beide toe en laat gedurende circa 10′ mee bakken.
  2. Neem ondertussen de artisjok en verwijder de blaadjes tot je het hart van de artisjok bereikt. Verwijder het harige gedeelte en de steel en snijd het hart in 4. Voeg de stukjes artisjok toe aan het groentemengsel en laat nog een 10′ mee bakken.
  3. Hak tot slot de zongedroogde tomaten en de olijven fijn en voeg toe. Werk af met P&Z.
  4. Serveer de groenten onder de pasta en leg er de burrata bovenop. Werk opnieuw af met P&Z.

smakelijk

Interesse in voedingsadvies?