
Aperitieven met groenten
Paprika- amandeldip
Ingrediënten ( 4 personen)
1 rode paprika
1 klein teentje look
35g amandelen
mespunt paprikapoeder
mespunt komijnpoeder
snuifje chilipoeder
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220°. Leg de paprika in zijn geheel in de oven gedurende circa 15′ tot hij bruin geblakerd is.
- Haal de paprika uit de oven en plaats onder plastiekfolie om te laten afkoelen. Zo ga je de paprika gemakkelijk kunnen ontvellen.
- Neem een blender/ mixer en voeg de look, de amandelen, de paprika en de kruiden samen. Mix tot het een gladde structuur krijgt. Werk af met P & Z.
Pastinaak- geitenkaasdip
Ingrediënten ( 4 personen)
1 kleine pastinaak
20g zachte geitenkaas
1/4 peer
Nootmuskaat
olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Snijd de pastinaak in blokjes van 0.5cm. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de blokjes toe. Laat op een zacht vuurtje een 15 ‘ garen.
- Mix de pastinaak ( als deze zacht is) met de geitenkaas, nootmuskaat en P&Z.
- Werk af met enkele schijfjes peer.
Champignon- hazelnootpaté
Ingrediënten
250g champignons
100g sjalot
1 klein teentje look
1 takje tijm
50g hazelnoten
petereselie ( 2 el gehakt)
olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Snijd de champignons en sjalotjes fijn. Verhit 1/4 el olijfolie in een pan en voeg de sjalotten en champignons toe. Pers het teentje look erbij en voeg het takje tijm toe. Laat garen tot de champignons zacht zijn.
- Rooster ondertussen kort de hazelnoten.
- Mix de champignons, sjalotten, noten en peterselie. Het mag nog steeds een korrelige structuur hebben.
- Werk af met P&Z en serveer op een toastje.