Gegrilde Aardpeer, wortel en tofu met quinoa
Ingrediënten ( 1 persoon)
150g tofu
150g aardpeer
150g wortelen
40g quinoa (ongekookt)
1 lenteui
Enkele kerstomaten
1 klein teentje look
1/2 el honing
1 el olijfolie
1/2 el sojasaus
1/2 el balsamico
Snuifje komijn
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°. Breng water aan de kook.
Plaats de tofu tussen 2 vellen keukenpapier en laat uitlekken door iets zwaar op de tofu te zetten. Doe dit gedurende 30’. Hak de tofu in blokjes of reepjes van circa 1 cm. Meng de tofu met 1/2 el olijfolie, 1/2 el sojasaus, 1/2 el balsamico, geperste look en P&Z. Giet het mengsel in een diepvrieszakje en laat minimum 30′ marineren. - Wrijf de aardpeer schoon en snijd in schijfjes. Schil de wortel, snijd in 2 stukken en snijd ieder stuk in de lengte in 4. Meng de aardpeer en wortel met 1/2 el olijfolie, 1/2 el honing, komijn en P&Z.
- Leg bakpapier in de oven en verspreid de groenten erover. Leg hiernaast ook de tofublokjes. Plaats gedurende 20′ in de oven. Leg na 15′ de kerstomaatjes erbij.
- Kook ondertussen de quinoa gaar. Hak de lente-ui grof.
- Serveer de quinoa met de gegrilde groenten en tofu. Werk met de lente-ui en P&Z.
Smakelijk
TIP: Ben je niet thuis in vegetarische voeding? Vervang de tofu dan door 120g kip of kalkoen. De marinade kan je behouden maar bak de kip of kalkoen even gaar in de pan i.p.v. in de oven.
Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?