Gegrilde Aardpeer, wortel en tofu met quinoa ⋆ Gezond met Lotte
22917
post-template-default,single,single-post,postid-22917,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
gegrilde aardpeer, wortelen en tofu met quinoa

Gegrilde Aardpeer, wortel en tofu met quinoa

Ingrediënten ( 1 persoon)

150g tofu

150g aardpeer

150g wortelen

40g quinoa (ongekookt)

1 lenteui

Enkele kerstomaten

1 klein teentje look

1/2 el honing

1 el olijfolie

1/2 el sojasaus

1/2 el balsamico

Snuifje komijn

P&Z

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°. Breng water aan de kook.
    Plaats de tofu tussen 2 vellen keukenpapier en laat uitlekken door iets zwaar op de tofu te zetten. Doe dit gedurende 30’. Hak de tofu in blokjes of reepjes van circa 1 cm. Meng de tofu met 1/2 el olijfolie, 1/2 el sojasaus, 1/2 el balsamico, geperste look en P&Z. Giet het mengsel in een diepvrieszakje en laat minimum 30′ marineren.
  2. Wrijf de aardpeer schoon en snijd in schijfjes. Schil de wortel, snijd in 2 stukken en snijd ieder stuk in de lengte in 4. Meng de aardpeer en wortel met 1/2 el olijfolie, 1/2 el honing, komijn en P&Z.
  3. Leg bakpapier in de oven en verspreid de groenten erover. Leg hiernaast ook de tofublokjes. Plaats gedurende 20′ in de oven. Leg na 15′ de kerstomaatjes erbij.
  4. Kook ondertussen de quinoa gaar. Hak de lente-ui grof.
  5. Serveer de quinoa met de gegrilde groenten en tofu. Werk met de lente-ui en P&Z.

Smakelijk

TIP: Ben je niet thuis in vegetarische voeding? Vervang de tofu dan door 120g kip of kalkoen. De marinade kan je behouden maar bak de kip of kalkoen even gaar in de pan i.p.v. in de oven.

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?